Kako izmeriti velikost prstana?

Si vedela, da lahko velikost prstana izmeriš tudi doma? To je še posebej koristno, če si na spletu našla popoln prstan in si ga želiš kupiti, vendar še ne veš, kakšna je tvoja velikost. V nadaljevanju ti bom predstavila dve metodi, kako izmeriti velikost prstana zase.

Prva metoda merjenja velikosti prstanov: merjenje že obstoječih prstanov

Velikost prstana lahko določiš tako, da uporabiš prstan, ki ga že imaš doma. Izberi prstan, ki ti popolnoma ustreza, vendar se najprej prepričaj, da je prstan še vedno okrogel! Včasih se namreč zgodi, da prstan zaradi pogostega nošenja postane nekoliko ovalen, kar se zgodi zlasti pri zelo tankih/finih prstanih. Prstan nato položi na ravnilo z milimetri, kjer izmeri notranji premer prstana, pri čemer NE upoštevaj debeline samega prstana. Dobljene milimetre preveri v spodnji tabeli velikosti prstanov.

Tabela velikosti prstanov:

Kako izmeriti velikost prstana blog - tabela velikosti prstanov

Druga metoda merjenja velikosti prstanov: kako izmeriti velikost prstana s trakom

Če doma nimaš obstoječega prstana, potem boš potrebovala tanjši trak, najboljša možnost je kar merilni oz. šiviljski trak, ki ima mere že zapisane. Če si boš trak izdelala doma, bodi pozorna, da je izdelan iz močnejšega papirja s širino največ 2 do 3 mm in dolžino okrog 10 cm. Zapomni si, da se mora prstan udobno prilegati prstu, kar pomeni, da ne sme drseti, vendar mora biti dovolj ohlapen, da se ob drsenju po prstu še vedno čuti nekaj upora. Pozorna moraš biti, da trak oviješ dovolj tesno, saj bodo sicer izmerjene velikosti prstanov večje, kot jih zares potrebuješ. Pomembno je tudi, da je izmerjena velikost prstanov takšna, da boš lahko željen prstan spravila čez členke.

Te zanima kako izmeriti velikost prstana s preprostim trakom? Po tej metodi najprej merilni trak oviješ okoli predvidenega prsta in si na njem označiš njegov obseg. Za večjo natančnost raje izmeri prst približno 3 do 4-krat, morda meriš tako zjutraj in zvečer. S pomočjo ravnila nato odčitaš dolžino traku v milimetrih med začetkom in označbo, pripravljena grafika Tabela velikosti prstanov zgoraj pa ti bo pomagala določiti velikost prstana.

Nekaj namigov pri merjenju velikosti prstana

  • Pri drugi metodi lahko uporabiš tudi vrvico.
  • Prsti se dnevno spreminjajo. Zvečer in med poletjem so prsti nekoliko širši kot zjutraj in pozimi, zato predlagam, da si prst izmeriš, ko so roke tople.
  • Za širše prstane raje izberi malenkost večje velikosti prstanov kot za ožje.

Sedaj, ko si izvedela vse trike in skrivnosti kako izmeriti velikost prstana… kaj še čakaš? Hitro preizkusi način, ki ti je najljubši in določi svojo velikost prstana!

… 

No, zdaj, ko poznaš svojo velikost, pa si seveda pripravljena na nove prstane! Preveri ponudbo kakovostnih prstanov, ki na tvojih prstih ne bodo pustili sledi. V ponudbi lahko najdeš jeklene in srebrne prstane:

PRIPADA TI POPUST!

Vpiši svoje ime ter email in prihrani 10% ob prvem nakupu. 😍

Tvoja košarica

Še malo in kmalu bodo pri tebi:

Ups, tvoja košarica je še prazna

Hitra dostava: 1 - 3 dni

Plačilo z Visa kartico
Plačilo prek Paypal
Plačilo z Mastercard
Plačilo po povzetju
Plačilo z Maestro
Plačilo z Visa kartico
Plačilo prek Paypal
Plačilo z Mastercard
Plačilo po povzetju
Plačilo z Maestro

Tvoja košarica

Še malo in naslednji izdelki bodo kmalu pri tebi:

Ups, tvoja košarica je še prazna

Hitra dostava: 1 - 3 dni

Plačilo z Visa kartico
Plačilo prek Paypal
Plačilo z Mastercard
Plačilo po povzetju
Plačilo z Maestro

V košarici ali blagajni vpiši spodnjo kodo in izkoristi 10% popust:

AMELIE10